Hírek üres

Szónokot keresünk!

Mit adhat egy 160 éve elhunyt honvéd altábornagy a mai fiataloknak?

 

160 éve hunyt el Móga János császári és királyi altábornagy, a Pákozd-Pátka-Sukoró háromszögben, 1848. szeptember 29-én megvívott, győztes csata hadvezére.

 

 Szónokot keresünk!

 

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely közös szervezéslében ismét egy különleges felhívással fordulunk a fiatalok felé, aminek célja, hogy ösztönözzük őket hazánk hadtörténelmi múltjának megismerésére és egyúttal segítsük őket írásbeli és szónoki képességeik fejlesztésében és gyakorlásában.

Milyen lenne, ha Te állnál ki beszédet mondani?

 Erre a kérdésre várjuk azon 10-14 év közötti általános iskolás diákok esszéit, akik értékes gondolataikat megosztanák velünk és Móga János ma élő leszármazottaival a jeles napon, 2021.november 10-én 12:00 órakor a pákozdi Katonai Emlékparkban. Az esszék tükrözzék a diákok azon gondolatait, amiket szívesen hallanának egy rövid beszéd keretében, amit ők tartanának a megemlékezőknek, Móga János mellszobra előtt.

Tartalmi követelmények: Az esszé terjedelmét tekintve ne haladja meg a  két gépelt oldalt. Az első részben, röviden mutassák be Móga János altábornagy életét és a Pákozd-Pátka-Sukoró települések háromszögben, 1848. szeptember 29-én lezajlott győztes csatában betöltött szerepét, míg a második részben a diákok önálló gondolatai szerepeljenek, amelyeket fontosnak tartanak kiemelni az altábornagy személyével és személyéhez kapcsolódóan. Hangozzanak el azok a gondolatok, melyeket egy mai fiatal fontosnak tart az évfordulóval, a haza védelmével kapcsolatban. Hogyan hatott rájuk a magyar történelem, eme kiemelkedő személyisége, kinek bátorsága és határozottsága meghozta számunkra az 1848-49-es szabadságharc első győztes csatáját.

Értékelés: A beérkezett pályamunkák előzetes értékelése után a legjobb három munkát beküldött diák meghívást kap a Móga Emléknap keretében rendezendő megemlékezésre, ahol előadja beszédét. Ezek meghallgatása során dől el – tartalmi és előadásmódbeli szempontok figyelembevételével – a három legjobb szónok értékelése, díjazási sorrendje.

Kérjük, hogy a kész pályamunkákat 2021. november 5-ig, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre – az iskola és a kísérő tanár megnevezésével - elküldeni szíveskedjenek.

Emlékezzünk együtt a fiatalok gondolataival!

    - vissza -

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.