Hírek üres

Pákozd kapta az Év Emlékhelye-díjat

A pákozdi nemzeti emlékhely nyerte idén a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) által alapított Év Emlékhelye-díjat.

  

A pákozdi Katonai Emlékpark Nemzeti Emlékhely az elmúlt tíz év következetes, lelkes, igényes és példaértékű munkája eredményeként nyerte el a díjat – hangsúlyozta az átadón Móczár Gábor, a díjat alapító Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója. Hozzátette: a többi emlékhellyel való együttműködésük is mintaértékű, emellett a környező térség emlékezetőrzésében, hagyományápolásában is jelentős szerepet töltenek be. A pákozdi Katonai Emlékpark által életre hívott „Hazáért körút” elnevezésű mintaprogramjuk pedig nagy segítség a NÖRI Nemzeti Emlékezetpedagógiai Programjának és a többi emlékhely hasonló célú tevékenységének is – tette hozzá a főigazgató. 

Az átadó ünnepség a hetedik Emlékhelyek napja rendezvény keretében zajlott a Fiumei úti sírkertben.
 
Az Év Emlékhelye-díjat a Nemzeti Örökség Intézete alapította 2020-ban azzal a céllal, hogy a legaktívabb, az emlékhely státuszukat leginkább kiaknázó emlékhelyeket elismerje. Első alkalommal a székesfehérvári Romkert, tavaly pedig a Mohácsi Nemzeti Emlékhely nyerte az Év Emlékhelye-díjjal járó Herendi porcelánserleget. 

     - vissza -

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.